Ett besök hos Lennart

Igår hängde jag med Maria på ett besök till hennes pappa Lennart, han bor på en vacker plats med utsikt över Södermalm.


Det var länge sen jag träffade Lennart. Det jag kommer ihåg av honom var en man med yvigt hår och stort skägg.
En konstnärssjäl med stor glöd.
Jag har ett speciellt minne när vi var på vernissage på hans galleri, en av utställarna var en mycket märklig man med passion för mat. Han hade gjort en korvkavaj som jag aldrig glömmer :)

Vi tog en sväng in i Högalidskyrkan för att tända ljus, när vi kliver in genom porten möts vi av underbar musik. Stefan Arnold höll på att öva inför en konsert som han skulle ge lite senare
Otroligt vackert & stämmningsfullt
Jag tände ett ljus för pappa & alla andra som jag har nära mitt hjärta.




Vart du än är, vem du än är så finns kärleken precis brevid.
Låt ingen säga att du inte duger, låt ingen säga att du inte får vara du.
Du är unik låt aldrig någon ta det ifrån dig.

Puss & kärlek fr Södermalm

På stationen

Good morning
Vaknade precis som jag brukar på morgonen (eller nja kanske inte på morgonen precis) & det första jag ser är min lurviga älskling som ligger tätt intill mig. Så fort han fattar att jag har vaknat utbryter pusskalaset. Finns det nått bättre sätt att börja en ny dag!?!?!

Enzo feb-10

Höll på att missa tåget igår, försenad buss, folk som inte har åkt buss de senaste 10 åren och tror man kan betala med pengar. Ringde SJ men dom hade ingen lust att hjälpa till, fan allt jag bad om va 5 min. Nähä "Om vi väntar på er blir det förseningar på resten av resan" vilket jävla hån, hur många gånger har man inte suttit på tåget och det är 1 tim försenat!!!!!
En plan planterades med hjälp av vettigt folk på bussen, sagt och gjort Hanna skulle springa i förväg och säga att en av oss var synskadad. Då måste ju tåget i alla fall vänta. Kanske inte den mest etiska planen men va fan gör man när man längtar hem till sin familj??
Förlåt för det men nu behövde vi inte sätta planen i verket, vi hann efter att ha sprungit ner en och annan sölkorv som kom ivägen.

På stationen i Sthlm stog som vanligt min lilla välkomstkommitte (stavas verkligen kommitte så här??)
Alexandra, Enzo & Maria...nääää Maria var inte där, hon var utbytt, nu var det Andreas istället..hmmm. Absolut inget fel med det bara det att Maria e ju ordförande i välkomstkommitten.
Mitt hjärta fylls av värme när jag kliver av tåget och ser mina kära älsklingar.

Nu en HEL vecka med dom och jag ska njuta varje sekund!

Puss & kärlek fr STHLM


Halloween på Folkis

Mohahahaaaaaa
Eller nja idag kan man hålla sig för skratt, håller en låg profil på mitt rum och funderar. Kul som satan i gatan igår i alla fall!


En något underlig konferencier på "öppna scenen"
Många bra uppträdanden!!


Jessie & Crona


Douglas & Frida


Matilda


Matilda & Moi


Valle & Fredde









Imorrn bär det av till Viva Stoccholmo

Puss & kärlek

Barnteater

Idag invaderades skolan av ett stort gäng små människor, barn tror jag dom kallas...
Hahahaha helt underbart att gå på teater med dessa kids, vi fick se Rödluvan & Vargen. Utförd av Duo Danzeros

Barnens skrattande var verkligen förlösande!

Har precis spelat in med Max som gör en introduktions film för nysvenskar, låg sjuk i sängen, tog en alvedon, ringde jobbet och sjukanmälde mig (har en viss erfarenhet av det)

Jag & Erik (Räkan) körde ett skrattmaraton i matsalen, har träningsvärk i magen men jesus va uppfriskande det va! Tack Räkan för det!!!



Har ÄNTLIGEN fått tag på Hermann Hesses "Stäppvargen", tack Douglas!



Enzo i bokmärkesformat ligger brevid beredd att hjälpa till (Matilda sa att det såg ut som en katt, fuck hon måste ju ha gråstarr eller nått!! Ser man ju på långa vägar att det e bäbiplutti!!)

Puss & kärlek fr Molkom

Stefan Holm

Mitt i brinnande kulturveckan fick vi ett celebert besök, Stefan Holm bjöd på en föreläsning i "Konsten att lyckas". JAAA det var en livslevande 181cm-höjdhoppar-osmedaljör-Stefan-Holm asså, jag lovar!!!
En före/efterbild hans besök här på skolan, huffsat lik Ebba von Sydow när han lämnade oss.


Efter Stefan fick vi lära oss att va kreativa. Företaget Drivhuset ledde oss genom resten av dagen. Si & så tyckte jag men alltid fångar hjärnan upp nått som man inte förstår just då.

Måndagen börjades med medicinskyoga, oj det var en skön upplevelse. Lagom seg men ändå pigg gick jag vidare till nästan övning som bestod av instruktion i gymmet.
Ahaaa tänker ni, nu ska flickan börja röra på fläsket....pjuuuu va ni bedrar er! Hade lixom det och surströmmings ätning att välja på så ni kanske fattar varför jag gjorde mitt val.

Nä men nu får jag nog försöka krypa ner i min lilla lilla säng (90 cm bred, har bara ramlat ur den 10 ggr)
Imorrn blir det nya tag yoga, barnteater med Duo Danzeros, kör (aaaa, jag vet att jag inte kan sjunga men jag måste ju passa på att plåga nån när jag har chansen) & filmen "Singing in the rain"



Tuff vecka eller hur ;)

Puss & kärlek fr Molkom

Kärlek

Om du vill bli rik fyll ditt liv med sånt som betyder någonting för dig. Det har funnits en period i mitt liv då jag letade efter vad jag trodde va lycka för mig. Nu vet jag, den har funnits i & runt mig hela tiden.
Kärlek är för mig den största rikedomen. Kärleken kan uttryckas i så ofantligt många olika former, ett leende, en kram, en hjälpande hand, en förälskelse, en tanke, en viftande svans osv osv
Man behöver inte alltid förklara eller veta varför man känner som man gör, huvudsaken är ATT man känner. Din känsla är din känsla och den kan aldrig någon ta ifrån dig.


 

Pratade med mamma idag och jag blev så himla glad, hon har målat en tavla till mig. Idén till motivet kom hon & Alex på, en Buddha. Dom e så fina, dom vet ju att jag älskar Buddha och det som är det kärlek är för mig.

Den här Buddhan väntar hemma på mig, Alex köpte den på Rättviksmarknaden <3

Ta en dag utan hets, ilska & vrede. Fyll ditt hjärta med kärlek & förståelse. Försök att inte lägga energi på sånt som egentligen inte betyder någonting för dig. Prova en dag eller kanske två och se vad som händer.

 

 

Puss & kärlek fr Molkom

Uti skogen ska vi gå

Hahaha vilken dag!! Blev hämtade i morse av militären Linda (kapten). Utklädda till bönder skulle vi vakta och skydda vår by från allt ont.
4 gäng med under utbildningsmilitärer skulle korsa vår väg & vår uppgift var att sätta käppar i hjulen för dom.
Min uppgift var att aggera den lätt förståndshandikappade medhjälparen Hugo till vår byäldste Fredde a.k.a Ceasar.
Dom andra spelade byborna som vaktade vår något sargade bom & tjafsa med dom som ville passera.
Stora starka militärer kom klampandes genom skogen, sweet lord tänkte jag, min sista stund är kommen....
Jag gjorde mitt bästa för att Hugo skulle framstå som lite bakom flötet, slickade på stenar, pratade lite extra högt ibland, repeterade allt som sas, hakade upp mig på att jag kunde klockan osv osv

Hugo


Bönder som vaktar "bommen"


Dansuppvisning i väntan på militärer


4 rätters matpåse MUMS!


Nu e energin slut, detta trotts den innehållsrika födan idag. Jag åt för övrigt Thaikycklings påsen, bara hälla på vatten, vänta 10 min, röra runt och simsalabim så var det klart.

Puss & kärlek fr Molkom


You're not alone



Vart du än är i världen så finns jag där för dig. När jag sluter mina ögon på kvällen ser jag ditt vackra leende, hör ditt ljuva skratt.
Min kärlek till dig är bestående och för alltid.
Du bor för evigt i mitt hjärta
Jag älskar dig mer än all min lilla flicka
puss & kärlek fr mamma

Söndagskväll

Ännu en skön helg har passerat, som jag har sagt tidigare så springer verkligen tiden i den här delen av världen.
Har haft en myshelg med tacos på Nordan igår kväll, sovit ut idag, kollat fotboll med Philip. Inte ett gupp i gatan så långt ögat når...


Glädjeskutt fotat av sötis Elin i fredags

Imorrn ska vi få se nattövningsfilmerna. Super spännande!! :) blir nog en del glada skratt
Puss & kärlek

ENZO

Min älskade bäbiplutti Enzo, idag är en sån dag när livet känns svårt utan dig. Jag saknar dig så oerhört mycket!! Din mjuka päls, din varma blick, din glada viftande svans & dina mjuka pussar.
Solen skiner här i Molkom det är 10 grader varmt, perfekt promis väder. Jag vill ta dig på en lång promis runt Molkom och låta dig sniffa & pinka runt :)
Jag älskar dig min kära lilla lurvtuss











Nästa helg då bäbi kommer matte hem och pussas med dig
puss & kärlek <3

Nattövning

Tudeluuu :)
Nattövningen avklarad, hallelulja va kul vi hade. Trodde natten skulle bli extremt lång med tanke på att vi började halv 9 på morgonen, men icke sa Nicke.
Vilket härligt gäng!!! Energi så det räckte för att hålla Molkom lysande hela natten utan batteri.
Shit vilket engagemang, vi gjorde allt från sexscen till hogatjacka när natten kändes kall.

Tack alla fantastiska filmisar & skådisar för att jag får lära känna er och att just ni är med på min resa. Ni rockar fett!

The kameraman Magnus & the ljudman Rasmus


Sandra & Henrik


Patte the praktikant


Katja the sambo


Lisa the wife








Kanonfilm blev det :)

Idag en chilldag som alla andra skådisar så får man vila minst 48 timmar efter en sån här låååång arbetsdag ;)

Puss & kärlek fr Molkom

Sjuk sjukare sjukast

Rätt böjning på ordet sjuk, eller!?
Fy satan i gatan, vaknade sjukare än sjukast idag. Jag vill inte, accepterar inte, finner mig inte i.... zzzzz och där somnade jag om. Har ingen kraft till nått.
Fick lite fina bilder på mammas konst som uppmuntran, det har visat sig att det bor en fantastisk konstnär i den kvinnan







Fantastikst när man får se hur mycket energi och livsglädje som finns inom henne. Tack mamma, du gjorde min dag!

Nu måste jag nog somna om, har inte tid med sjukdom i morgon för då händer stora grejer på skolan!!

Puss, snörvel, host & kärlek fr min säng i Molkom

Stagefight...hmmm

Nu har vi 2 lärare (Fredrik & Daniel) i Stagefight i 2 dagar som assisteras av vår egen eminänta Fredde. Kan väl säga så här, falla baklänges från en hög höjd e INTE min grej!!
Fast det e klart att lära sig puckla på nån utan att göra den illa e lite roligare. Imorrn e det filminspelning med fighting scener. Vårt vapen e tydlligen en boll, shit pommfritt, förbered er på riktigt blodiga bilder imorrn....The bollmassaker

Efter lunch så låg det en lapp i mitt postfack..jag hade fått PAKET!!!!!! Wiiiiihoooo
Min älskade mami hade skickat kanelbullar!! Länge sen jag blev så glad över ett paket, jag blev så glad att tårarna trillade. Jag längtar efter min mamma

Sitter o mumsar på en nu och det doftar ljuvligt i mitt lilla rum :)

Igår vett ni, då jäklar annamma, försökte jag mig på konsten att lära Matilda sticka...hahahaha. Ja, nu menar jag inte att hon e trög på nått sätt bara det att vi skulle kolla på Pirates 4 samtidigt och det funkade ju så där kan man säga.
Kolla va söt hon e med sin lilla stickning :)


Filmen ser vi om en annan kväll


Puss & kärlek fr Molkom

En söndag på "stan"

Solen hade vänligheten att visa sig på ett strålande humör en liten stund idag.
Tog med mig kameran och smög runt, vart har alla tagit vägen?? Är alla i kyrkan på söndagar i Molkom eller har dom bara flyttat och glömt mig kvar???













Eftersom min städerska har ledigt i helgen så har jag fått laga min egen mat & nu tvätta mina egna kläder...

Puss & kärlek fr Molkom

Grekisk afton

Som sagt var, vi gjorde vårt absolut bästa för att tacka av våra kära karaktärer igår kväll. Fetaost, godis bilar, salta pinnar, vindruvor & en hel del sköna grekiska toner. Kan det ha varit Mikis Theodorakis??
Inte en aning men man blev sugen att dansa ringdans i alla fall, lr i alla fall vissa....:)


Daniel


Douglas & Gabriella


Byron


Erik

Notera olivkvisten, e så självklart på en grekfest

Mycket kaffe idag så ska vi nog komma på fötter igen

Puss & kärlek fr ett slumrande men soligt Molkom


Dumpare dan

Efter mycket slit, blod, svett & tårar släppte jag ut Fedra ur garderoben....
Genrepet igår gick fantastiskt bra, otroligt roligt att få visa alla i klassen vad vi har gjort dom här 2 veckorna på varsit håll.
Men så i morse var det dax att framträda inför en "riktig" publik, kritiska & nyfikna filmisögon, journalister & A-kursen.

Lite prepp innan, notera att kl är 7 på fucking morgonen






"Mitt" gäng som jag är otroligt stolt över, VI gjorde det!! Tillsammans gick vi ut och mötte publiken. Ni var med mig när jag för första gången skulle träda ut på scen. TACK!! & ett STORT tack till Tess som har hjäpt oss igenom detta. Du e guld!!


Frida (Afrodite), Christoffer (Hippolytos), Jonas (Teseus), Jag (Fedra) & Tess (Regissör)

Lite extra stolt e jag över min Matilda, hon har verkligen trotsat sin ängslan & oro inför den här övningen.
Och hon gjorde galant!! Shit vad du va bra!!! Go Matilda, go Matilda


Matilda (Medea)

Nu e det dax för att säga adjö till våra karaktärer & fira av dom med en fest i Greklands tecken.

Puss & kärlek Fedra

Dan före dan före dumpare dan

Pjuuuuuuuu

Petter, rädda mig!!!


Hårt hårt jobb, psyket tar stryk. Lägger ner hela min själ på att låna ut min kropp till Fedra. Hon njuter i fulla drag & utnyttjar mig till 100 %.
Imorrn är det genrep med publik, på fredag uppspel.... då j-lar ska dom få se Fedra in full action :)

Nu efter en lång dag med rep en skön stund i bastun. Nordan here i come

Va rädda om varandra
Puss & kärlek fr Molkom

Tissss-dag

Idag hade vi besök av skådespelare från Teater De Vill som visade oss "Amfetamin & sportdryck"

En bra föreställning med en skön mix av film och teater. Dom tog upp ett tänkvärt ämne som berör.. Tack för det!!

 

Resten av dagen jobbade vi stenhårt med våra monologer och då menar jag stenhårt. Inge småfjuttande här inte!

Mitt huvud känns helt tomt, Fedra börjar verkligen ta form & jag känner mig säkrare och säkrare på att jag kommer lyckas med att presentera en kärlekstörstande & desperat Fedra på fredag. Fast det e klart jag börjar även känna det nervösa pirret, nä hell no bort med det!!! Jag regerar Fedra

Sminkövning på kvällen, tror visst att Jonas (Teseus) & Christoffer (Hippolytos) var väldigt imponerade och egenkära i sina små speglar

Ja & så klart att Frida (Afrodite) ska få vara så mycket snyggare i sin sminkning än va jag e....(orättvist)

Trainspotting som en sweet avslutning på kvällen

Puss & kärlek

 

Sj sj gamle vän..

Ja, vad säger vi om SJ egentligen??!! Vet inte om jag någonsin har haft någon speciell åsikt om det bolaget, ja förutom den gången jag skulle på bröllop och tåget brakade mitt ute i skogen. Det var ju lite små stressande.
Annars har jag väl kanske inte så mycke erfarenhet men nu ska jag få min del av den kakan.
Sliten efter en lyckad födelsedagskväll på lördagen, låg som en blöt fläck större delen av söndagen...
Fick släpa mig själv runt i lgheten för att packa och komma iväg till tåget (som egentligen var en buss till Södertälje för att sen förvandlas till ett tåg)
Snälla P körde mig till centralen, där fick vi reda på att buss/tåget hade dragit 40 min innan utsatt tid....Har ju varit med om förseningar men inte tvärtom, hmmmm.
Bara att boka in sig på morgontåget, ja ni vet det där tåget som går innan tuppen har vaknat..
Väl på tåget så var jag rätt trött så jag satt och smådåsa men jag blev lite misstänksam när det såg ut så här utanför fönstret efter 30 minuter

Den där byggnaden tror jag bestämt att jag har sett i sthlm, eller e jag helt ute och cyklar!? Aha, jag skulle få uppleva försening oxå. Spännande!

Ja ja, jag kom ju fram till slut i alla fall
Eftermiddagen jobbade Fedra hårt & Malin är helt slut
Fick den här fina teckningen av en mycket mycket duktig konstnär, Tack Christoffer!!


Puss & kärlek fr Molkom

Viva stoccholmo

Så himla typiskt, CSN har inte skickat mitt studentleg så därför släpar jag omkring på brevet fr dom som bevisar att jag är beviljad studiemedel. Tror ni att någon någonsin har bett att få se det?!?! Näää, precis inte en enda gång!!
Men igår på tåget och bara för att jag hade bytt väska så jobbar The Konduktör From Hell. -Har du studentleg, frågar han med jävulens hårda stämma.
Jag rotar runt i väskan och inser att, satan jag har bytt väska!!! Jag kommer bli avslängd och stå nånstans som jag inte ens vet namnet på, letandes efter nån som kan låta mig få sova över.
-Jag har inte fått nått leg än, piper jag.
- Hmmmm, njaaaa okej men låt det här bli en läxa och ta med det nästa gång, svara konduktören med sin hårda stämma.

Pjuuu, jag klara mig denna gång men vad händer på söndag när jag ska åka tillbaka?? Jag kanske aldrig kommer tillbaka till Molkom och vems fel e det?? CSN, så klart!!

Väl hemma efter 1 timmes försening i SJs namn så möts jag av den gladaste bäbiplutten i hela världen



Vackra blommor fr mina barn


Och en fint packet inslaget i guld :) Tusen tack, ni är så underbart fina!!!

Puss & kärlek fr S.T.H.L.M
RSS 2.0